От 1-ви декември ще може да се пътува в Канада

...
От 1-ви декември ще може да се пътува в Канада
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: От 1-ви декември ще може да се пътува в Канада без визи. Това не позволява работа там

От 1-ви декември ще може да се пътува в Канада без визи. Това не разрешава работа там, само че за бизнес пътешестване, посещаване при родственици и визити ще е свободно. Трябва електронна регистрация, което ще е позволение за пътешестване. То е годно за 5 години и е единствено в случай че се пътува по въздух. Заплаща се еднократна такса от 7 канадски $ и не важи за морски и сухоземни пътувания. Повтарям, че тези 6 месеца, които се отпускат, не разрешава работа, това става по различен ред. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева в утринния блок на Българска национална телевизия.

В рамките на 3 години ще се стремим отводите на визи от Съединени американски щати да паднат до 3%, сега те са 15%, добави тя.

Надяваме се да паднат неведнъж цените за продан на данни и диалози в Македония. Има съдействие с Република Македония в туризма, защитата, енергетиката, вътрешните и външните работи. Министър Ивайло Московски работи интензивно за връзките и в Сърбия и други прилежащи страни. Независимо какво е ръководството в страните, които още не са членки на Европа, приоритет е влизането в Европейския съюз, сподели още министърката.

Балканският маршрут е овладян, рецесията с противозаконната имиграция е най-голяма. Европейските жители не вършат разлика сред противозаконни имигранти и бежанци. В момента най-голямото предизвикателство е Либия и централно средиземноморския път. България е страната, която най-добре се оправя с границите си, акцентира Захариева.

България има обичайно положителни връзки с Близкия Изток и Кувейт. Тя е дървата която се пробва да посредничи и има балансираща роля в Близкия Изток. Ще има връзки за търговия и транспорт на познания. Ще се подпише съглашение за двойно данъчно облагане по отношение на търговията със Саудитска Арабия, приключи Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР