От 1-ви декември 2023 г. Google ще следва нова политика

...
От 1-ви декември 2023 г. Google ще следва нова политика
Коментари Харесай

От 1-ви декември Google започва да изтрива неактивните акаунти

От 1-ви декември 2023 година Гугъл ще следва нова политика за сигурност и ще изтрива сметките, които не са били употребявани, в това число и за опити за логване, в продължение на най-малко две години. Цялото наличие на сметките, в това число наличието в Гугъл Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) и Гугъл Photos, също ще бъде изтрито.

Компанията изясни, че забравените сметки постоянно употребяват остарели или слаби пароли, които може да са били компрометирани, или не разполагат с двуфакторно засвидетелствуване. Вътрешният разбор на Гугъл демонстрира, че вероятността изоставените сметки да употребяват двустепенна инспекция е минимум 10 пъти по-малка спрямо дейните сметки. В резултат на това, когато са компрометирани и те могат да бъдат употребявани за необятен набор от злонамерени действия – от кражба на идентичност до разпространяване на нежелано наличие.

Новата политика се ползва единствено за персоналните сметки в Гугъл и не визира организации като учебни заведения или предприятия.

На първо място, компанията ще изтрие тези сметки, които в никакъв случай не са били употребявани след основаването си. Гугъл ще изпраща авансово вести на притежателите в продължение на няколко месеца както на имейл адреса на акаунта, по този начин и на аварийния адрес, в случай че подобен е бил възложен.

За да запазите акаунта деен, компанията предлага да влизате в него най-малко един път на всеки две години. Акаунтът ще се смята за деен, в случай че потребителят:

чете или изпраща имейли; използва Гугъл Drive; гледа видеоклипове в YouTube; изтегля приложения от Гугъл Play Store; използва търсене в Google; използва функционалността “ Sign in with Гугъл “ (Влезте посредством Google), с цел да посети приложение или услуга на трета страна.

Един акаунт се смята за деен и в случай че посредством него имате основан абонамент, да вземем за пример за Гугъл One, новинарска обява или приложение.

Компанията разгласи за първи път актуализация на политиката си за неактивни сметки през май 2023 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР