От 1 септември Здравната каса заплаща процедури с робот-локомат за

...
От 1 септември Здравната каса заплаща процедури с робот-локомат за
Коментари Харесай

От 1 септември НЗОК заплаща процедури с робот-локомат за деца с церебрална парализа

От 1 септември Здравната каса заплаща процедури с робот-локомат за деца с церебрална парализа. До края на тази година обаче ще бъдат поети единствено две такива процедури, за които сега родителите харчат по над 100 лв. на посещаване. Това излиза наяве от настоящия нов Национален рамков контракт за медицинските действия.
За рехабилитация с робот за деца с церебрална парализа Здравната каса ще заплаща по 108 лв. на процедура, като това ще бъде цената до края на годината, а от 1 януари се чака нарастване на цената, изясни доктор Страшимир Генев, завеждащ една от дирекциите в публичния фонд:
" За да бъдат лечебните заведения стимулирани да си купуват такива апарати и да дават тази услуга за децата с детска церебрална парализа, тъй като сега има единствено на няколко места ".
Процедурата ще се заплаща и за пълнолетни здравноосигурени. От Здравната каса припомниха, че децата с церебрална парализа имат право на до 120 дни рехабилитация, платена от фонда за година. Престоят в лечебно заведение е 10 дни, което значи, че рехабилитацията може да се случва всеки месец.  > БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР