От 1 септември влиза в сила споразумението за асоцииране между

...
От 1 септември влиза в сила споразумението за асоцииране между
Коментари Харесай

Киев прави нова крачка към Европа

От 1 септември влиза в действие съглашението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна. Документът беше връчен през днешния ден от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск на украинския президент Петро Порошенко, съобщи Българска национална телевизия. Споразумението, което отчасти работи още от 2014 година, ще даде нов подтик на съдействието сред Европейски Съюз и Украйна в области като външната политика, интернационалната сигурност, миграцията, данъчното облагане, просвета и обучение.

Това е втората крачка, която Украйна прави в посока доближаване с Евросъюза напоследък. Само преди месец влезе в действие либерализацията на визовия режим за украинските жители. Които към този момент пътуват до страните в Европейски Съюз без да им е належащо да им се издава виза, стига да става въпрос за кратковременно престояване в границите на до 90 дни в границите на всеки 6 месеца.

Доналд Туск съобщи, че Европейски Съюз стои твърдо зад Украйна против съветската експанзия и опитите за нарушение на суверенитета на страната. Той удостовери европейската поддръжка за териториалната целокупност на Украйна и против противозаконното анексиране на Крим от Русия. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който също участва на събитието, прикани Киев да продължи битката с корупцията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР