От 1 септември в Париж вече е забранено придвижването с

...
От 1 септември в Париж вече е забранено придвижването с
Коментари Харесай

От днес е забранено придвижването с електрически тротинетки в Париж

От 1 септември в Париж към този момент е неразрешено напредването с електрически скутери. Това решение взеха столичани след гласоподаване на референдум през април. Парижани се оплакаха, че модерният метод за напредване в града провокира доста звук и замърсява улиците. Градската подвижност в Европа е динамичен и разрастващ се бранш, само че намирането на други възможности на пътуването с автомобил в градовете се оказва ябълка на раздора сред обществения и частния бранш.

" Всеки град в Европа се стреми към това - да размени пътуванията с автомобил с по-устойчиви способи на напредване, а този тип продан на данни и този тип схващане, учредено на обстоятелства, сега към момента се създават ", съобщи Петер Стаеленс, специалист в Неправителствени организации.

Париж не е първият град, който вкарва възбраната. Копенхаген в началото забрани електрическите скутери, само че в този момент те са позволени в центъра на града при по-строги условия.

" Най-добрият метод да се усъвършенства контролът върху потреблението на електронни скутери е да се вкара тип скица за лицензиране, която да разрешава устойчиви публични поръчки за тези услуги. Имаме доста образци от градове в Европа, които вкарват такава скица за лицензиране ", продължава специалистът. 

Официални данни за използването на електрическите скутери към момента не са регистрирани. Властите обаче желаят това да се промени, с цел да се усъвършенства контролът и сигурността. На този декор редица европейски градове от ден на ден влагат в тренда за напредване на жителите пешком.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР