От 1 септември т.г. КАТ остава без сектор „Тежки пътнотранспортни

...
От 1 септември т.г. КАТ остава без сектор „Тежки пътнотранспортни
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Иван Демерджиев отменя скандална заповед на Рашков за КАТ

От 1 септември т.г. КАТ остава без бранш „ Тежки пътнотранспортни закононарушения “, видя Lupa.bg от заповед на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Със сериозните злополуки ще се занимава Столична дирекция на вътрешните работи, излиза наяве от документа на довчерашния началник на Министерство на вътрешните работи.



Рашков планува основаване на бранш „ Престъпления по превоза “ при отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “. За задачата ще бъдат назначени 17 чиновници в Столична дирекция на вътрешните работи. Колегите им от КАТ, които са се занимавали до момента с тази активност, ще бъдат уволнени. Според тях това на процедура няма да понижи произшествията по пътищата, а единствено ще затрудни работата на служителите на реда.

По непотвърдена информация наследникът на Бойко Рашков ще анулира неуместната заповед. Негов приоритет е прекъсването на войната по пътищата, по тази причина и взе 13 ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм.

Допълнителни полицейски сили ще бъдат включени в контрола по пътищата. 8500 чиновници ще бъдат изпратени на терен.

Като главен способ за превантивно влияние и надзор се вкарва така наречен „ линеен метод “. Полицейски патрули, посредством напредване в транспортния поток, ще наблюдават за държанието на участниците в придвижването и за нарушавания от всевъзможен вид.
По предписание на министър Демерджиев се завишава контролната активност в обитаемоте места по повод ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и малолетни, както и водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства.

Ще се завиши контролът, с цел да не се позволява ръководството на товарни коли след приложимост на алкохол, директно след тръгване от местата за престой и паркиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР