От 1 септември САЩ ще заменят някои артикули в списъка

...
От 1 септември САЩ ще заменят някои артикули в списъка
Коментари Харесай

Заради Airbus САЩ налагат нови мита на стоки от ЕС

От 1 септември Съединени американски щати ще заменят някои продукти в листата на артикули и услуги от Европейски Съюз и Обединеното кралство, подлежащи на спомагателни мита. Това се споделя в изказване, оповестено от екипа на американския представител в комерсиалните договаряния, написа БГНЕС.
През октомври 2019 година органът за споразумяване на разногласия на Световната комерсиална организация (СТО) упълномощи Съединените щати да наложат спомагателни мита за артикули и услуги на страни от Европейски Съюз, нарушили разпоредбите на СТО, субсидирайки компанията Аirbus.
" Според американското законодателство службата на представителя в комерсиалните договаряния трансформира листата на стоките, подлежащи на спомагателни мита. Специфични продукти от Гърция и Англия се отстраняват от листата и се заменят със артикули в равни количества от Франция и Германия ", се споделя в изказването.
" Промените са незначителни. Общият размер на обмитените артикули остава на равнище от 7,5 милиарда $. Промените ще влязат в действие на 1 септември 2020 година ", написа в формалното изказване.
Съдебният спор за субсидирането на Airbus от страните от Европейски Съюз датира от 2004 година Допълнителните митата засегнаха най-много френските виновност, шотландското малцово уиски и сирена от редица държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР