От 1 октомври влизат в сила нови правила за отчитане

...
От 1 октомври влизат в сила нови правила за отчитане
Коментари Харесай

От утре влизат в сила нови правила за отчитане на парното

От 1 октомври влизат в действие нови правила за отчитане на парното. Те са написани в Наредбата за топлоснабдяване, по която се организираха разисквания предходната година.

С новата разпоредба се трансформират периодите за отчитане на топломерите, както и периодите за сформиране на изравнителните сметки и възраженията по тях. Всяка абонатна станция пък ще има лично досие.

Според създателите на наредбата, тя улеснява най-много изрядните платци.

За да няма забавяния, топлинните счетоводители към този момент ще регистрират уредите до 10 юли, а изравнителните сметки ще пращат на сдружението до 5 дни по-късно. Крайният период за възражения ще е до 31 август, а не до края на септември, както беше до момента, оповестява БТВ.

„ Когато единици от тези клиенти не са обезпечили достъп за доклад и нещата се проточат до в този момент до края на септември, това основава едно напрежение ”, показва Деян Дянков, публичен медиатор на „ Топлофикация София ”.

Въвеждат се промени и в заплащането на сградната апаратура. Досега процентът ѝ се оферираше от топлинния счетоводител. Отсега нататък съкооператорите ще го дефинират сами, само че с период сред 20 и 40 %.

„ В една етажна благосъстоятелност има разнообразни ползи. Хората, които употребяват повече сила – за тях е по-удобно процентът сградна апаратура да бъде по-висока. За тези, които употребяват по-малко, пък е по-удобно да бъде по-ниска ”, споделя Милена Стоянова, която е шеф на компания за дялово систематизиране.

Въвежда се още диференциация на % за сградните съоръжения съгласно това дали са от открит или закрит вид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР