От 1 октомври у нас въвежда Електронна система за трансграничния

...
От 1 октомври у нас въвежда Електронна система за трансграничния
Коментари Харесай

Въвеждат електронна система за трансграничния превоз на отпадъци у нас

От 1 октомври у нас вкарва Електронна система за трансграничния транспорт на боклуци, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството. Тя дава опция на заинтригуваните страни да подават електронно заявки и съпътстващата ги документи за транспорти от България и експорт към трети страни на боклуци.

Електронната система ще обслужва юридически лица ., специалисти на заинтригувани администрации и от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Чрез нея контролните органи ще имат опция да отразяват резултатите от осъществените инспекции, да правят онлайн информации в регистъра на издадените единодушия за транспорти на боклуци, да сверяват получените данни , да споделят с други виновни органи, както и да вкарват информация за осъществените инспекции, в това число и да подават сканирани копия на документите , употребявани при трансграничния транспорт на боклуци.

С въвеждането на системата се усъвършенстват всички действия , свързани с трансграничния транспорт на боклуци , и се понижава административната тежест за бизнеса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР