От 1 октомври столичани може да останат без парно и

...
От 1 октомври столичани може да останат без парно и
Коментари Харесай

Мая Манолова: ГЕРБ залагат мина, от 1 октомври София може да остане без парно и топла вода

От 1 октомври столичани може да останат без парно и топла вода, сигнализира Мая Манолова.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " предизвикват чуването в пленарната зала на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на ръководителя на СОС Елен Герджиков и на изпълнителния шеф на " Топлофикация " дали ще бъде удължено комплексното позволение на " Топлофикация " -София, разгласи Манолова пред медиите в Народното събрание.

Председателят на ПГ на ИБГНИ предизвести, че е отправила питане към тримата, само че отговор не е получила. Затова пък екоминистърът Асен Личев й обяснил, че имаме наложени наказания заради неизпълнени правила за азотни излъчвания и това е невероятно.

" Затова желаеме чуване на столичния кмет, на ръководителя на СОС и на изпълнителния шеф на " Топлофикация ", с цел да показват пред депутатите какви дейности ще подхващат, тъй че хората да не останат без ток и без парно от 1 октомври ", съобщи Мая Манолова.

" Представете си по какъв начин ще наподобява непускането на парно и топла вода в идната акция. Ще съумеят ли всички да си купят електрически печки? ", попита председателката на " Изправи се БГ! Ние идваме! "

Манолова напомни, че като някогашен омбудсман следи компактно тематиката за " Топлофикация " и заподозря, че това е по сюжет на ГЕРБ.

" Дали ГЕРБ залага политическа мина в идната акция? Защото сигурно залага икономическа мина, считат да оставят без парно и топла вода столичани от октомври ", усъмни се лидерката на ИБГНИ.

Според нея, в случай че това се случи, пък ще сложи под риск електропреносната мрежа на столицата, която ще се натовари поради неналичието на парно.

" От друга страна, сметките демонстрират, че приблизително 1152 лв. на отоплителен сезон ще платят столичани или с 500 лева повече ", пресметна Манолова.

В същото време за 2020 година УС и Надзорният съвет на топлофикационното сдружение си били разпределили бонуси в размер на 293 хиляди лв.. " Крайно време е ръководителят на СОС и кметът на столицата да си поемат отговорността за политическия чадър и безобразията, които се правят в " Топлофикация- София ", прикани Манолова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР