От 1 октомври отсъствията по медицински причини на учениците ще

...
От 1 октомври отсъствията по медицински причини на учениците ще
Коментари Харесай

Влизат в сила електронните извинителни бележки

От 1 октомври отсъствията по медицински аргументи на учениците ще се извиняват единствено по електронен път, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Над 24 000 електронни извинителни бележки са постъпили в електронните дневници на учебните заведения. Лекарите обаче към момента издават и хартиени, тъй като нямат противоположна връзка дали цифровият документ е стигнал до учебното заведение. Електронната записка влиза в учебния дневник до 15 минути откакто е изпратена от лекарския кабинет. Електронната записка е с датата от деня на прегледа, само че с нея ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни. Сега лекарите работят по инструкции от 2017 година, съгласно които с записка може да се извиняват отсъствия от датата на прегледа. През октомври ще се признават единствено хартиените бележки, издадени до края на септември.

Също по този начин учителите няма да знаят диагнозата на болен възпитаник, който отсъства по медицински аргументи, уточнението направи ръководителят на БЛС Иван Маджаров. Новият метод за приемане на извинителна записка е облекчение главно за родителите, учениците и учителите. Лекарите, съгласно Маджаров, няма да изпитат усложнение, тъй като и до момента множеството ги пишат на компютър и разпечатват. Освен това електронната записка ще ограничи опцията за подправени извинения за отсъствия на учениците./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР