От 1 октомври БДЖ въведе ново разписание на влаковете по

...
От 1 октомври БДЖ въведе ново разписание на влаковете по
Коментари Харесай

Спрени са два от влаковете, с които пътниците правеха връзки на гара Левски с влакове за София, Варна, Русе, Свищов, Враца

От 1 октомври БДЖ вкара ново разписание на влаковете по линията Троян – Ловеч. Спрени са два от влаковете, с които пасажерите правеха връзки на гара Левски с влакове за София, Варна, Русе, Свищов, Враца и така нататък, заяви БНР.

Освен това поданици на селата сред Троян и Ловеч също употребиха влаковете за напредване до двата града поради намалелите рейсове.

Новото краткотрайно разписание на влаковете по линията, което е в действие до 14 декември, провокира съществено възмущение на пасажерите поради незадоволителния публичен превоз както към регионалния център, по този начин и към останалите елементи на страната.

" Въпреки неподдържания състав, неприятните условия на вагони, отново се следят задоволително хора - упорити, оставащи, имащи потребност от това и влакът го имаше ", разяснява жителка на Троян. Според нея може да се оставят старите връзки. " Не може все да споделяме, че няма пари и че е орязан бюджетът, а виждаме, че пари има, бюджетът е добре изработен ", безапелационна е тя.

Очакваме да се съобразят с желанието ни и тези влакове да бъдат възобновени, споделят хората.

Ръководството на Община Троян също изрази недоволството си от спрените влакове. Кметът Донка Михайлова разясни какви дейности ще бъдат подхванати:

" Смущава ни това, че за първи път БДЖ не направи разискване с управлението на общината и с управленията на другите общини за новото разписание. Това, което предвиждаме, е да внесем за разискване тематиката на съвещание на Общинския съвет. На него аз ще внеса предложение, след съвещания със експерти на БДЖ, освен с искане за ново разписание, само че и с искане за това да бъде усъвършенствана скоростта на придвижване на влаковете, защото в този момент те се движат със скорост доста под тази, която жп линиите разрешават. Ще желаеме правене на разписание за придвижването с оптимално възможни за пътя параметри, разписание, което да обезпечава оптималните благоприятни условия за връзки с други жп линии. Ще желаеме включване на линията Левски - Троян в маршрутите за регулярни атракционно-туристически пътувания. Това е метод пасажерите, които употребяват жп връзките, да се усилят и Троян да не загуби опцията да употребява жп превоз ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР