От 1 октомври 2020 г., български предприятия от всички сектори

...
От 1 октомври 2020 г., български предприятия от всички сектори
Коментари Харесай

Около 10 дни остават за кандидатстване в обучителната програмата на ЕХБ - EXPO 1 |

От 1 октомври 2020 година , български предприятия от всички браншове ще могат да подават своите кандидатури в обучителната стратегия " EXPO 1 " , чиято цел е да подкрепи развиването на експортния капацитет на българските предприятия, които имат нужния потенциал за излизане на интернационалните пазари. Тя е част от самодейността Експортен хъб България, зад която застават 16 обществени и частни организации.

Програмата ще даде серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, с цел да развие знанията и уменията им за договаряния и връзка с евентуални задгранични сътрудници при навлизането им на даден пазар. Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България (ЕХБ) с дълготраен опит в региона на интернационализацията и развиването на бизнеса.

В рамките на програмата ще се организират присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат един път седмично в продължение на 4 месеца в интервала ноември 2020 – февруари 2021 година , а хазаин на събитията ще е София Тех Парк .

Лекциите ще се бъдат в областта на финансите, маркетинга, превоза, интернационалното право и други и ще бъдат съобразени със съответния бранш.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на действителни проблеми, с които се сблъскват предприятията в своята активност, както и техники, които да им оказват помощ за подобряването на работния развой.

Всяка компания ще има личен наставник, който да следи развиването и напредъка по време на програмата. Той ще оказва подпомагане в процеса на образование. Освен обучителни сесии, представителите на бизнеса ще могат да вземат присъединяване и в редица събития с интернационален темперамент, за реализиране на контакти и създаване на партньорства.

Процедурата по кандидатстване е отворена за всички браншове, като наложително изискване е участниците да са собственици; управители; търговски шефове или на друга управителна позиция, с пълномощия за взимане на решения.

При кандидатстването компаниите би трябвало да дават следната информация:

- Кратка биография на фирмата;

- Сектор;

- Годишен оборот – 2017,2018,2019;

- Седалище;

- Брой служители;

- Потенциален артикул за износ;

- Целеви пазар;

- Социални мрежи;

- Има ли компанията задгранични инвеститори;

- Има ли тактика за развиване за идващите 2 години;

- Информация за регистриращия се участник;

- Кратко мотивационно писмо за присъединяване в програмата.

Одобрените претенденти ще бъдат поканени на изявление, което ще се организира в гр. София, в което ще събеседват с експертно жури. Участието в програмата е гратис.

Формуляр за кандидатстване може да откриете. 

Краен период за кандидатстване – 20 октомври 2020 година

Експортен хъб България е публично-частна самодейност, която работи за повишението на експортния капацитет на българския бизнес. Под егидата на Експортен хъб България се провеждат събития в страната с интернационален темперамент, като цялостна информация може да откриете на. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР