От 1 ноември в рамките на месец на територията на

...
От 1 ноември в рамките на месец на територията на
Коментари Харесай

Полицията започва акция „Зима“, за какво ще проверяват

От 1 ноември в границите на месец на територията на страната ще се организира обичайна акция „ Зима “. Инициативата е на Съюза на българските автомобилисти, в партньорство на Българския Червен кръст и други държавни институции, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Акцията се организира втри акции. В първата десетдневка на фокус ще са водачите на колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други Един от акцентите ще е недопускане придвижването на водачи на самостоятелни електрически транспортни средства в тъмните часове на денонощието и/или при понижена видимост без светлоотразителни детайли върху забележимата част на облеклото, позволяващи да бъдат елементарно видяни, или без каска, в случай че водачите са на възраст до 18 години.

Кампанията„ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя “ще е в интервала 11-20 ноември. Контролната активност на Пътна полиция в тази десетдневка ще бъде ориентирана към предварителна защита над държанието на пешеходците и пасажерите, както и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците.

Кампанията „ Безопасно шофиране през зимата “е планиранапрез интервала 21-30 ноември.Тя е ориентирана към надзор натехническата изправностна колите ина осветителните системи. От Пътна полиция обръщат особено внимание на водачите на моторни транспортни средства, които трябвада сменят гумите с подобаващи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм, да ревизират редовността на всички светлинни източници на транспортното средство и да се движат с изправна стъклопочистваща система.

По време на акцията ще се организират профилирани полицейски интервенции по трите посоки, като без значение от оповестените тематики на кампаниитепри определяне по време на акцията на нарушавания на ЗДвП и на други нормативни актове по отношение на нарушителите ще се взима отношение.

По време на акция „ Зима “ е планувано и осъществяването на оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. При нужда ще бъдат изготвяни наставления до притежателите на пътя.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР