От 1 ноември минималната работна заплата да стане 700 лева

...
От 1 ноември минималната работна заплата да стане 700 лева
Коментари Харесай

От 1 ноември минималната заплата да е 700 лева, иска КНСБ |

От 1 ноември минималната работна заплата да стане 700 лв. - за това настоя водачът на КНСБ Пламен Димитров на среща с Българска социалистическа партия. 

" Ние считаме, че още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане 700 лв.. Увеличението е неутрално към бюджета, т.е. дори по-скоро е положително. От 1 януари, знаете нашето предложение - 760 лв. с този растеж, с който върви, с цел да стигне до края на мандата 1240 лева за минималната работна заплата, и междинната - към 2460 лева ", изясни той, представен от БНР. 

От КНСБ упорстват и за въвеждането на обезщетения за всички бизнеси поради високите цени на тока. Сред предложенията на КНСБ за незабавни ограничения е да бъде обновен и прагът на беднотия на 460 лв.. Синдикатът предлага да се вкара целево енергийно подкрепяне, както и нова Коронавирус добавка за хора, които се лекуват вкъщи.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изясни, че би трябвало да се вземат съответни ограничения за подкрепяне на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47-то Народно заседание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР