От 1 май затваря голяма фабрика в Русе и в

...
От 1 май затваря голяма фабрика в Русе и в
Коментари Харесай

Голяма фабрика в Русе затваря врати, 360 души получиха предизвестия

От 1 май затваря огромна фабрика в Русе и вследствие на това 360 души получиха предупреждение за освобождение от работа. Някои от тях към този момент са намерили нова, само че по-голямата част ги чака трудова борса. Най-притеснени са служащите от селата, за които няма огромна опция.

Фабриката е част от интернационална компания за произвеждане на чорапи и долни дрехи със седалище в Израел. Тя има фабрики в още няколко страни и работи за международни марки, само че е решила точно в България да закрие производството си.

Виждан Джени работи във фабриката от към 8 години. Тя е от Глоджево и знае, че там работа няма да си откри. И споделя пред „ Българска национална телевизия “:

„ Превоз като има – ще намерим. И на 3 смени сме привикнали да работим. Заплащането – на всички места – минималната заплата. “

Професионалната плетачка Елка Симеонова си е намерила място в дребна компания, само че заплатата там ще е по-ниска.

На чиновниците е било обяснено, че аргументите да бъде затворена фабриката са икономическата обстановка и поради инфлацията . Голяма част от тях работят в него от откриването му преди 22 години и в този момент се притесняват, че мъчно ще се приспособяват към нова работа и условия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР