От 1 май временно се забранява влизането в България на

...
От 1 май временно се забранява влизането в България на
Коментари Харесай

От 1 май действат нови правила за влизане в България

От 1 май краткотрайно се не разрешава влизането в България на лица, идващи от Индия, Бангладеш, Бразилия и страни и територии в Африка. Изключение са българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване у нас и членовете на техните фамилии.

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, идващи от тези места, подлежат на 10-дневна карантина. Това подрежда министърът на опазването на здравето със своя заповед, издадена през днешния ден, 29 април. В заповедта са посочени страни и територии в Африка, които не попадат в обсега на възбраната за влизане у нас.

Всички други лица, които влизат на територията на България, без значение от тяхното поданство и от страната, от която идват, се позволяват у нас при представянето на един от следните документи:

- документ за приключена имунизационна скица против COVID-19. За приключена имунизационна скица се приема слагането на подобаващ брой дози от ваксини против COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и приключването на 14-дневен интервал след слагане на последната доза;

- документ, показващ позитивен резултат от извършено проучване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване, вписана в документа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР