От 1 май в Делфинариума във Варна отново ще може

...
От 1 май в Делфинариума във Варна отново ще може
Коментари Харесай

Любима атракция отново се завръща в Делфинариума във Варна

От 1 май в Делфинариума във Варна още веднъж ще може да се плува с делфини – атракция, която краткотрайно не се оферираше поради Коронавирус пандемията.

С красивите и отзивчиви водни животни ще могат да плуват единствено навършилите 12 години. Те ще носят специфични жилетки, само че все пак от управата на Делфинариума предизвестяват, че искащите би трябвало да имат умения по плуване. Дълбочината на басейна е 3 м, а температурата на водата – 21-24 градуса.

Това не е здравна или лечебна процедура, разясняват от атракциона.

Контактът с делфини се реализира в група от най-много шестима души. Преди това те минават инструктаж от треньор. Подписва се и декларация, че посетителят е осведомен с изискванията и ще съблюдава напътствията.

Снимки по време на плуването с делфини се вършат единствено от специфичен фотограф против възнаграждение. Той снима всеки участник поотделно, а фрагментите се изпращат по имейл, предава Нова Тв. Възможно е приемане и на хартия против спомагателна такса.

Делфинариумът прави по две представления дневно - в 12 ч. и в 15.30 часа, изнасяни от делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те извършват скокове на височина, двойно салто, троен аксел. Част от представлението е и избавяне на човек във водата. Делфините също по този начин пеят и танцуват - рокендрол и валс, и играят футбол с публиката.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР