От 1 март всички родители на деца във възраст за

...
От 1 март всички родители на деца във възраст за
Коментари Харесай

Родителите в Бургас вече могат да разгледат платформата за електронно записване в ясла и детска градина

От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към учебните заведения, могат да се срещнат с на Община Бургас, преди тя да бъде задействана в режим на кандидатстване в 08.00 часа на 1 април.
Това се прави за облекчение на родителите, с цел да имат задоволително време да се срещнат с разпоредбите, периодите, свободните места, нужните критерии и документи за записване на своите деца.
Към момента свободните места за банкет в детска ясла на територията на община Бургас са 971, а за записване в първа градинска група са общо 1522.
Родителите би трябвало да знаят, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на желаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За съпоставяне – дете с непрекъснат или сегашен адрес, който е отвън съответния съседен регион към детската ясла или градина, ще получи едвам 1 точка.
Важно е да се знае от родителите, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Така да вземем за пример, най-често срещана неточност е родители от ж.к. „ Възраждане “ да посочат детско заведение в регион „ Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в градина в ж.к. „ Меден рудник “.
За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР