От 1 март цената на природния газ намалява до 28,64

...
От 1 март цената на природния газ намалява до 28,64
Коментари Харесай

По-ниска цена на газа за март утвърди КЕВР

От 1 март цената на природния газ понижава до 28,64 лв. за мегаватчас без цена за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, реши Комисията за енергийни и водно контролиране (КЕВР). Регулаторът предстоящо утвъри препоръчаната още при започване на януари планирана цена на " Булгаргаз ".

Така, за третия месец на 2021 цената на суровината ще е с към 13 на 100 по-ниска, откакто през февруари газовата компания доставяше газ на своите клиенти при цена от 30,39 лв. за мегаватчас. Промяната  няма да се отрази върху цената на парното, електрическата енергия и топлата вода, разясняват от КЕВР.

По признатата още предходната година нова методика цената на природния газ към този момент се дефинира и утвърждава при започване на всеки месец, а не както бе по-рано преди на всяко тримесечие.

По време навън съвещание в КЕВР преди дни от " Булгаргаз " предизвестиха за предстоящо покачване на природния газ от април. Причината е повишаването в последните месеци на различните на природния газ горива (газьол и мазут), които вземат участие във образуването на цената на природния газ у нас.

Петролните деривати играят роля при ценообразуването на газа от " Газпром Експорт ", както и от газа от Азербайджан. В микса на " Булгаргаз " през този месец се включва още и природният газ, придобит от газохранилището в Чирен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР