От 1 март следващата година издаването на касови бележки в

...
От 1 март следващата година издаването на касови бележки в
Коментари Харесай

Гърция въвежда ПОС терминали нa събори, концерти, таксита

От 1 март идната година издаването на касови бележки в Гърция става наложително. Крайният период е 29 февруари 2024 година и от Министерството на националната стопанска система и финансите, считат, че няма да има потребност от ново удължение.

ПОС терминалите стават наложителен на панаири, събори, концерти, таксита, застраховки и други промишлености, защото укриването на налози доближава избухливи размери.

Свързването на касовите апарати с ПОС терминалите автоматизирано ще значи затваряне на огромна " черна дупка " за данъчните доходи на страната и решителна стъпка за ограничение укриването на налози.

Министерството на финансите пресмята, че единствено този ход доста ще понижи разликата в Данък добавена стойност и ще бъде основна стъпка към реализиране на задачата, която е да бъде понижен до 9% през 2026 година от почти 15% през днешния ден. Това на процедура значи спомагателни доходи за държавната хазна от 2,5 милиарда евро, от несъбрано Данък добавена стойност и от налог общ приход.

Със свързването на ПОС терминалите с касовите апарати безусловно нито една транзакция няма да може да бъде осъществена без информиране на данъчната работа, т.е. на всеки клиент, който заплаща с кредитна карта, автоматизирано ще се издава касова записка от касата и то в действително време.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР