От 1 март ще влезе в сила свободен пазар на

...
От 1 март ще влезе в сила свободен пазар на
Коментари Харесай

От 1 март влиза в сила свободен пазар на труда между Сърбия, РСМ и Албания

От 1 март ще влезе в действие свободен пазар на труда сред страните от самодейността " Отворени Балкани " - Сърбия, Северна Македония и Албания, съобщи БГНЕС.


Днес в Скопие бяха подписани два правнообвързващи протокола.

Директорът на Агенцията по заетостта на РСМ Ведат Османи, дружно с сътрудниците си от Сърбия и Албания, приключиха двата документа за използване на изискванията за свободен достъп до пазара на труда. Остава да бъдат осъществени финалните механически проби и настройки в системите за електронни услуги.

Сръбският президент Александър Вучич удостовери по-рано съглашението.

" Снощи имахме значима среща с сътрудниците от " Отворени Балкани ". От 1 март най-сетне би трябвало да влезе в действие свободният пазар на труда сред Сърбия, Албания и Северна Македония. Това значи доста за нас - основаване на пазар с работна мощ от към 11 милиона поданици ", сподели Вучич.

" Това е чудесна и значима вест и считам, че тя ще способства доста за основаването на по-добра бизнес среда както за локалните, по този начин и за задграничните компании, за превъзмогване на проблемите с изчезналата работна ръка ", добави сръбският президент.

Вучич ще посети Северна Македония още веднъж в идващите дни.

Двамата с македонският президент Стево Пендаровски ще имат среща с " представители на сръбския народ " за празника на " Св. Сава ".

" След няколко дни ще дойда още веднъж в РСМ. Ще се организира среща, на която с президента Стево Пендаревски ще се обърнем към представителите на сръбския народ ", сподели сръбският президент. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР