От 1 март ще бъдат увеличени заплатите на полицаите средно

...
От 1 март ще бъдат увеличени заплатите на полицаите средно
Коментари Харесай

От 1 март ще се увеличат заплатите на полицаите, увери вътрешният министър

От 1 март ще бъдат увеличени заплатите на служителите на реда приблизително с 15%. Това се разбра от думите на вътрешния министър Валентин Радев в предаването " Неделя 150 " по БНР. Така той отговори на въпрос дали обещаните при диалог сред синдиката в Министерство на вътрешните работи и премиера Бойко Борисов в средата на януари 100 млн. лева за заплати ще стартират да се изплащат.

От диалога се разбра, че към момента нормативно въпросът с отделянето на тези пари не е решен от позиция на бюджета. Междувременно през вчерашния ден в ефира на Дарик Менда Стоянова, ръководител на бюджетната комисия, изясни, че тези пари въобще не са отпуснати и че това зависи от осъществяването на бюджета. Дали има преизпълнение на приходите в него пък щяло да се разбере най-рано есента. Освен това сумата била против ангажимент на полицията да се бори по-ефективно със сивата стопанска система.Отговорът й бе в коментар на настояването на Българска социалистическа партия Сметната палата да ревизира по какъв начин се извършва Законът за бюджета за 2017 година и през януари 2018 година Мотивът на опозицията е, че се трансферират в нарушаване на двата закона пари от едни пера по други.

Мутренските времена не се връщат, разяснява още в предаването Валентин Радев. Подкрепи изказванието си с данни, съгласно които през 2016 година имало 79 убийства, от които са разкрити 67. През 2017 година – 95, а от тях са разкрити всички без едно. " Виждате по какъв начин работи полицията. Като министър съм удовлетворен, тъй като виждам интензивността, виждам желанието, с което хората работят. Като жител желая убийствата незабавно да се разкриват, само че не стават незабавно нещата. Трябва да бъдем съвършени, би трябвало да намерим доказателства, тъй че те да устоят. Трябва да се знае, че всеки, който наруши закона, рано или късно ще понесе неговата тежест ", добави министърът.

Няма по-добре защитавана граница от българската. Такава е оценката на министрите на вътрешните работи в Европейски Съюз и това е явно, разяснява вътрешният министър в отговор на въпрос за влизането на България в Шенген. През седмицата министър председателят Бойко Борисов се изрече доста остро по тематиката в Брюксел като уточни, че се измислят претекстове страната да не бъде призната.

" Ние построихме такава механична ограда за близо 30 километра. Сега я насищаме с европейски средства, които използваме за камери, лазери. Днес сутринта дежурният ми рапортува: 0 мигранти на вход, 0 мигранти в страната, 0 мигранти на излаз, а подобен напън имаше през 2014, 2015 година ", добави министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР