От 1 март ще бъдат подновени учебните занятия в четири

...
От 1 март ще бъдат подновени учебните занятия в четири
Коментари Харесай

От 1 март ще бъдат подновени учебните занятия в Турция

От 1 март ще бъдат възобновени образователните занятия в четири от потърпевшите от земетресенията окръзи в Турция, заяви министърът на образованието Махмут Йозер, представен от турските медии. 

Днес стартира вторият период на образователната година в Турция след междусрочна почивка, удължена поради земетресенията и неприятното време. Първоначално вторият период трябваше да стартира на 6 февруари.

За учениците от потърпевшите от земетресенията окръзи обаче вторият образователен период няма да стартира през днешния ден. В Адана, Килис, Диарбекир и Шанлъурфа образователните занятия ще бъдат възобновени на 1 март, в Газиантеп и Османийе - на 13 март, а в Адъяман, Малатия, Кахраманмараш и Хатай - на 27 март, заяви Йозер.

Министърът акцентира, че в никоя учебна постройка няма да се води образователен развой, в случай че тя няма отчет за резистентност.   

Същевременно в Истанбул се прави евакуация на 93 учебни заведения, за които е открито, че са рискови. От тази заран децата започнаха са се трансферират в безвредни учебни заведения. Около 1700 възпитаници в Истанбул към този момент са трансферирани в други учебни заведения.  

Истанбул не беше обиден от мощните трусове с епицентър в Южна Турция на 6 февруари, само че специалистите от дълго време предизвестяват, че чакат мощно земетресение в този регион, през който минава Северноанадолският разлом.  
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР