От 1 март се увеличават със 150 лв. заплатите в

...
От 1 март се увеличават със 150 лв. заплатите в
Коментари Харесай

Заплатите в градския транспорт ще се увеличат два пъти с по 150 лв.

От 1 март се усилват със 150 лева заплатите в Столичния градски превоз, от 1 септември се чака още едно нарастване - със 150 лева Това съобщи кметът на София, Йорданка Фандъкова след среща на управлението на Следствен отдел към окръжна прокуратура със синдикатите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Надяваме се, че с изработката на нов бюджет ще има поддръжка и за по-голямо нарастване. В рамките на последните четири години поредно увеличавахме заплатите на работещите в градския превоз, тъй че се надявам те да помнят и да оценят това нещо. Даваме си сметка, че им е мъчно, ние ценим извънредно доста нашите водачи, разбираме техните претенции, само че това можем да създадем към този момент ”, разяснява още Фандъкова.

Дончо Барбалов, заместник-кметът по превоза, изясни, че на годишна база двете нараствания ще костват на общинския бюджет към 32 млн. лева

Екатерина Йорданова, ръководител на транспортните синдикати, посочи, че градивният разговор, който имат те в Следствен отдел към окръжна прокуратура не се следи в други браншове на страната. “Разбира се, че хората желаят и заслужават повече и ние ще продължаваме да работим за тях, надяваме се с новите народен и общински бюджет да договорим и по-голямо нарастване ”, разяснява още Йорданова.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден чиновници на градския превоз се събраха пред Столична община с искане за 30% нарастване на заплатите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР