От 1 март се променят цените на част от услугите

...
От 1 март се променят цените на част от услугите
Коментари Харесай

Български пощи увеличават цените на услугите си

От 1 март се трансформират цените на част от услугите от Универсалната пощенска услуга, предоставяна от „ Български пощи “ ЕАД.

Писмовните колета за чужбина ще са с друга стойност, според от формата. Най-масовата услуга – кореспондентска пратка без преимущество за страната резервира своята цена.

Основание за смяната е, че от 2016 година, „ Български пощи “ ЕАД като длъжен пощенски оператор на България взе участие в нова система на Всемирния пощенски съюз, обвързвана с метода за разплащане за интернационалните колета. Новото ценообразуване на интернационалните колета, постанова смяна и в цените на вътрешните колета.

Въвежда се нова конструкция на цените на писмовните колета за страната и чужбина. Променят се цените на писмовните колета за страната и чужбина, цените на услугата „ пратки “ за страната, както и цената на спомагателната услуга „ рекомендация “ за страната.

Пратките към този момент се класифицират по формати P – дребна писмовна пратка, G – огромна писмовна пратка и E – обемна писмовна пратка, като се вкарват ограничавания за размери (дължина, ширина и дебелина), тегло, наличие и тип на услугата, „ с преимущество “, или „ без преимущество.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР