От 1 март перфораторите са история в София, както и

...
От 1 март перфораторите са история в София, както и
Коментари Харесай

Връщат картите за една линия на транспорта в София

" От 1 март перфораторите са история в София, както и хартиеният билет. От 15 март следва връщането на картата за една линия във типа, в който беше преди 1 януари ", съобщи Димитър Дилчев, шеф на Центъра за градска подвижност.

По думите му за тези 6 месеца, откогато работи новата тарифна политика, са продадени толкоз годишни карти, колкото предходните две календарни години.

" Годишната карта се трансформира в желан документ за пътешестване в София ", добави в ефира на Българска национална телевизия Димитър Дилчев.

Той добави, че всеки, който пътува постоянно и си направи сметка, схваща, че годишната карта е най-изгодна, като има вид за разсрочено заплащане.

" Около 3% от пътуванията в столицата се правят с карта за една линия и по тази причина ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се правят с безконтактна карта. Предпочитаният билет е 30 плюс, към 7, 8, до 10 % от хората, които употребяват този билет, се прекачват. 30 минути е задоволителен прозорец от време, в който да се извърши втора, даже и трета валидация. В момента валидирането е наложително, само че няма санкция, в случай че не се направи. Не разделяме хората на разнообразни групи, разделяме ги на постоянни и нередовни ", разяснява Димитър Дилчев.

Според него със системата за таксуване и видеонаблюдение столичният превоз се цифровизира.

" Проверките в столичния градски превоз са ефикасни само в наличието на органите на реда, има акции по разнообразни линии, които ще се засилят ", сподели още Димитър Дилчев.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР