От 1 март до 12 март 2021 г. стартира прием

...
От 1 март до 12 март 2021 г. стартира прием
Коментари Харесай

5 млн.лв. за мярка „Кризисно съхранение на вино“

От 1 март до 12 март 2021 година започва банкет по размер „ Кризисно предпазване на вино “. Тя е краткотрайна изключителна мярка, за превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш на Европейския съюз (ЕС), подбудени от пандемията от COVID-19. За приема е разпределен бюджет от 5 млн. лева

По мярка „ Кризисно предпазване на вино “ се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на неговата икономическа жизненост. Съхранението на вино ще се прави в хранилища или лични пространства за предпазване в обекти за произвеждане на вино. За финансова помощ могат да аплайват винарски предприятия, вписани в лозарския указател като винопроизводители, според Закона за виното и спиртните питиета. Други възможни претенденти са още организации на производители, асоциации на организации на производители, групи производители и междубраншови организации в бранш винено грозде.

Допустимият интервал за подкрепяне на складирани количества вино по мярката е 16 октомври 2020 година – 20 септември 2021 година Размерът на финансовата помощ е 0,07 лева за един литър вино, складирано за интервал от 1 месец, или еквивалентната/преизчислената стойност дневно. Максималният размер на съфинансирането от Европейския фонд за гарантиране на земеделието по мярката е 100 % от цената на допустимите разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР