От 1 март 2024 г. А1 ще индексира месечните такси

...
От 1 март 2024 г. А1 ще индексира месечните такси
Коментари Харесай

А1 вдига цените с 9,5% от 1 март

От 1 март 2024 година А1 ще индексира месечните такси със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт в размер на 9,5%.

" Потребителите ще могат да се откажат от своя контракт без неустойки при индексация от 2025 г нататък. Цените на проектите за хора в неравностойно състояние няма да бъдат променяни и тази година. Същото важи и за потребителите на предплатени мобилни услуги. ", оповестява компанията.

" Разходите на компанията се усилиха, а трафикът в мрежите ѝ нараства доста и би трябвало да влага непрестанно в възстановяване и разширение на инфраструктурата. Само за последната година трафикът през мобилната мрежа се е нараснал с съвсем 70%, а компанията е вложила над 200 млн. лв., с цел да посрещне растящите потребности на потребителите ", оповестяват от мобилния оператор.

Vivacom и Yettel също индексираха цените на месечните си такси преди този момент. Първи за индексацията от 4,7% повече оповестиха Vivacom. Още същия ден А1 оповестиха, че ще покачат цените, само че не изясниха с какъв брой. Дни по-късно третият мобилен оператор – Yettel, заяви че също усилва цените на услугите 9,5%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР