От 1 март 2022 година ще бъдат забранени фойерверките в

...
От 1 март 2022 година ще бъдат забранени фойерверките в
Коментари Харесай

От 1 март ще бъдат забранени фойерверките в София

От 1 март 2022 година ще бъдат неразрешени фойерверките в София, в случай че няма категорично позволение от районните кметове.
Още по темата
Единодушно комисията по опазване на здравето на Столичния общински съвет поддържа измененията в наредбата за публичен ред на територията на Столичната община, съобщи БНР.

От 500 до 2000 лв. ще бъдат глобявани хората, които изстрелват фойерверки, в случай че не са получили позитивно мнение 10 дни преди събитието. Глобата за юридически лица пък стига до 10 хиляди лв..

Пиротехнически средства се позволява да бъдат употребявани до 2 часа единствено на Нова година. Предстои измененията в наредбата да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Решението на локалната администрация идва дни, откакто на 9 януари 24-годишният Денис Мустафа Кемал Ал Гаази атакува с нож група млади мъже, пускали фойерверки в региона на блок 225 в " Люлин " -2. Денис, за който се твърди, че е наркозависим, се подразнил от зарята , която празнуващите организирали във връзка раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян Илиев. Раненият мъж умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

На 14 януари Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста обвинения, само че той апелира мярката си за неотклонение. Утре Софийският апелативен съд ще реши дали Гаази ще остане в килията или ще му бъде наложена по-лека мярка - домакински арест или парична гаранция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР