От 1 март 2021 г. във всички магазини и интернет

...
От 1 март 2021 г. във всички магазини и интернет
Коментари Харесай

От днес има нови етикети върху стоки в ЕС

От 1 март 2021 година във всички магазини и интернет уеб сайтове за търговия на дребно ще бъде използвана напълно нова версия на необятно приетия енергиен етикет на Европейски Съюз. Целта е да се подкрепят потребителите да понижат сметките си за сила и въглеродния отпечатък.

Новите етикети в началото ще се ползват за четири категории артикули — хладилници и фризери, съдомиялни машини, перални машини и тв приемници (и други външни монитори). На 1 септември те ще бъдат последвани от нови етикети за електрическите крушки и лампите с закрепени светлинни източници, а през идващите години ще последват и други артикули.

Като се има поради, че от ден на ден артикули по в този момент настоящата канара получават класове A+, A++ или A+++, най-важната смяна е връщане към по-опростена канара A—G. Тази канара е по-строга и е проектирана по този начин, че доста малко артикули могат да реализират в началото клас „ А “, оставяйки място за включване в бъдеще на по-ефективни артикули. Сега, продуктите с най-висока енергийна успеваемост, които понастоящем се оферират на пазара, ще бъдат етикетирани най-често като „ B “, „ C “ или „ D “.

В етикетите ще бъдат включени редица нови детайли, в това число QR код за връзка с база данни на Европейски Съюз, което ще разреши на потребителите да намерят повече информация за продукта. От 1 март ще влязат в действие и редица правила за екопроектиране, по-специално по отношение на опциите за ремонт и нуждата производителите да поддържат разполагаем аварийни елементи в продължение на няколко години откакто продуктите към този момент не са на пазара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР