От 1 март 2021 г. познатият енергиен етикет на Европейския

...
От 1 март 2021 г. познатият енергиен етикет на Европейския
Коментари Харесай

От 1 март внимавайте с етикетите на електроуредите, влиза нещо ново

 От 1 март 2021 година познатият енергиен етикет на Европейския съюз ще се появи на пазара с нов дизайн и с непрекъсната енергийна канара от A до G за редица домашен електроуреди: перални машини, съдомиялни, комбинирани перални със сушилни, хладилници, фризери и охладители за вино. Това оповестиха от Сдружението на производителите на домашен електроуреди APPLiA България (член на БСК), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Променя се етикетът, само че не и енергийната консумация на уредите ", разясняват от сдружението. Промяната се вкарва със законодателство на Европейския съюз, което основава предпоставки за по-нататъшни нововъведения. Поради условията на новото законодателство, с което се вкарват и по-строги способи за тестване на енергийната успеваемост, уредите от сегашните най-високи енергийни класове А+++, А++ и А+ слизат надолу по скалата в класове (C, D и т.н.). С създаването на нови технологии класовете нагоре по скалата последователно ще се запълват с новите модели уреди.

Нов детайл в етикета е QR кодът, който след сканиране ще води потребителите в уеб страница, съдържащ информация за продукта.

Промяната се прави последователно и някои уреди ще имат етикет със канара от A до G (хладилници, фризери, охладители за вино, перални, съдомиялни, комбинирани перални със сушилни), останалите ще са съпроводени от етикети със сегашната канара с плюсовете (+), до момента в който новото законодателство за тях бъде признато (напр., фурни, климатици, бойлери и др.), а за прахосмукачките през идващите години се чака въвеждането на напълно нов енергиен етикет.

Промяната слага ново начало за бранша на домакинските електроуреди, като надгражда постигнатата висока енергийна успеваемост на уредите и основава благоприятни условия за по-нататъшни нововъведения в интерес на цялото общество, допълват от сдружението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР