От 1 февруари влизат в сила новите цени на абонаментните

...
От 1 февруари влизат в сила новите цени на абонаментните
Коментари Харесай

Нови цени на автобусния транспорт в Русе: Част от учениците пътуват безплатно

От 1 февруари влизат в действие новите цени на абонаментните карти за вътрешноградския превоз , които Министерският съвет утвърди в края на 2023 година Децата до 14 навършени години ще пътуват гратис по всички градски автобусни и тролейбусни линии с карта, която се издава от Билетния център на Община Русе.

Деца до 7 години ще могат да употребяват междуселищните автобусни линии с билет с нулева стойност, а тези до 14 година ще пътуват с 50 % понижение . Техните билети се издават от съответния транспортьор по употребяваната линия против показване на документ, удостоверяващ възрастта на детето.

Запазват се и безплатните пътувания за държавните чиновници /МВР, ДАНС, Министерството на правосъдието/, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите, които също ще могат да се възползват от всички градски автобусни и тролейбусни линии, без да заплащат билет.

Абонаментните карти за учащи до 14 година се издават от Община Русе против показано копие от акт за раждане или различен документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за идентичност на родителя/настойника, удостоверяващ непрекъснатия или сегашния му адрес. Картите за деца до 7 година се издават без фотография, а тези за учащи от 7 до 14 година – със фотография. Срокът на годност на картите е една година от датата на издаването им, а когато детето навършва съответната възраст през този интервал – до датата на навършване на годините.

За да бъдат издадени абонаментните карти за вътрешноградските линии, е належащо да се посети Билетният център, намиращ се на бул. „ Скобелев “ 45. Той е с работно време от 08:00 до 16:45 часа във всички делнични дни.

При нужда от спомагателна информация по отношение на абонаментни карти за пътешестване в градския превоз на Русе искащите могат да създадат питане през имейла на отдел „ Транспорт “ [email protected] или на телефони: 082/828 970 и 082/826 445 .

Абонаментни карти по междуселищни линии се издават от „ Общински превоз Русе “ ЕАД с адрес: Русе бул. „ Трети март “ 74. Телефон за спомагателна информация – 0886 055 070. Издаването им става против възложен документ, удостоверяващ правото на преференциално пътешестване

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР