От 1 до 7 юли на територията на ОДМВР-Сливен са

...
От 1 до 7 юли на територията на ОДМВР-Сливен са
Коментари Харесай

ОДМВР-Сливен: 500 нарушения на скоростта за една седмица в област Сливен

От 1 до 7 юли на територията на ОДМВР-Сливен са извършени профилирани интервенции по надзор и пътна сигурност, разпоредени от ГДНП и шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществява се надзор по национални акции „ Лято ” и „ Ваканция! Да пазим децата на пътя! ” Екипи, образувани от чиновници на Пътна полиция, Териториална полиция и районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са ревизирали 1702 моторни транспортни средства, и 1819 лица. Констатирани са 672 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за обезпечаване. За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са установени 500 нарушавания на скоростта.

Издадени са 301 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка. В поделенията на Пътна полиция и при инспекции на пътя са връчени 124 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени санкции. За други нарушавания са формирани 576 фиша, актове са 77. Установени са 4 неправоспособни водачи. Един лидер е заловен да ръководят след приложимост на алкохол. Един лидер е отказал да бъде пробван с техническо средство. Общо отнетите свидетелства за ръководство на МПС са 8. В Сливен, Котел и Нова Загора са формирани общо 118 фиша за погрешно паркиране.

Завишена остава патрулната активност по повод определяне на лица, които ръководят под въздействието на наркотични субстанции и алкохол. Екипи на ОДМВР-Сливен ще наблюдават за нарушавания, които директно въздействат на пътния травматизъм, използването на опиати и алкохол, дееспособност, съблюдаване на преимущество, сигнализация и маркировка. Тази седмица се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта, използването на алкохол, опиати, засилено полицейско наличие има на автомагистрала Тракия и основните пътища в региона, поради засиления трафик в летните месеци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР