От 1 до 6 години и глоба от 5 до

...
От 1 до 6 години и глоба от 5 до
Коментари Харесай

Ето какво наказание може да отнесе каналджията Мухамад от гонката с полицията в Бургас

От 1 до 6 години и санкция от 5 до 20 хиляди лева може да отнесе 44-годишният каналджия Мухамад Дургам, който бе арестуван след бясната гонка с полицията през вчерашния ден. Това разгласи преди минути наблюдаващият прокурор Зорница Щърбева на брифинг, съобщи кореспондент на Burgas24.bg

По първични данни мароканците са минали у нас през границата с Турция. Тяхната последна точка е била София. Срещата сред каналджиите и мигрантите е била в региона на Дебелт. Той е със статут на претендент емигрант, пребиваващ в Харманли. Роден е в Сирия, само че е дал документ за идентичност, публикуван от Федерация Сейнт Китс и Невис, както и шофьорска брошура, издадена във Англия. Тепърва ще се открива дали документите са същински. 

Срещу Мухамад към този миг са повдигнати 3 обвинявания. Първото от тях е за подпомагането на 7 чужденци, без документи за идентичност, показали се за жители на Кралство Марко, да преминат през територията на България. Ако бъде приет за отговорен  го грози най-тежкото от трите санкции – от 1 до 6 години и санкция от 5 до 20 хиляди лева. 

Събрани са доказателства за това, че Мухамад е управлявал МПС след приложимост на наркотично субстанции – опиати. Наказанието за това закононарушение е затвор от 1 до 3 години и санкция от 500 до 1500 лева, както и лишаване на шофьорската бумаги.

Сириецът е попречил на полицейските чиновници да извършат своите отговорности, като не се съобразил с подадените светлинни и звукови сигнали, не е спрял, а в противен случай – ускорил е и се опитал да осуети инспекцията. Освен това Мухамад е управлявал МПС по метод, грозящ живота и здравето на останалите участници в придвижването, като се движил в насрещната лента и е минал на червен светофар. Наказанието за това закононарушение е отнемане от независимост до 3 години и санкция от 500  до 3 хиляди лева

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР