От 1 до 5 май в Монте Карло, Княжество Монако

...
От 1 до 5 май в Монте Карло, Княжество Монако
Коментари Харесай

Кап. I ранг Николай Николов: България е горда да бъде в Международната хидрографска организация

От 1 до 5 май в Монте Карло, Княжество Монако се организира 3-та сесия на Асамблеята на Международната хидрографска организация (МХО).

Във форума присъединяване от страна на Българските Военноморски сили взеха капитан I сан Николай Николов - шеф на Хидрографската работа на Военноморските сили и лейтенант Иван Иванов - шеф на секция „ Картографско обезпечаване “ в Хидрографска работа.

Международната хидрографска организация е водеща интернационална институция в областта на хидрографията, картографията и сигурността на корабоплаването. Основана е през 1921 година, в нея членуват 98 страни и има статут на наблюдаващ в Организация на обединените нации.

,,Като крайбрежна страна, сме мощно подвластни от морските действия. Наясно сме с значимостта на навигационната сигурност и опазването на морската среда за нашето икономическо развиване и сериозната роля на хидрографията в това отношение. Като нов член на МХО, Република България ще остане ангажирана със стандартите, разпоредбите и наредбите на МХО и ще продължи да бъде деен участник в работата на Международната хидрографска организация и Средиземноморско Черноморската Хидрографска комисия. Република България е горда да стане една от 98-те страни членки на Международната хидрографска организация. “
Капитан I сан Николов беше поздравен от Негово височество принца на Монако Алберт II, а с генералния-секретар на МХО доктор Матиас Йонас си замени плакети.

По време на сесията се извърши обзор на активността на Финансовия комитет, среща на началниците на хидрографските служби на страните членки, стандарти за продан на цифрови хидрографски и навигационни данни, онлайн основани услуги, образование на чиновници от хидрографските служби, съгласуване на хидрографските измервания и картиране в международен мащаб, информация по сигурност на корабоплаването, инфраструктура на морските пространствени данни, интернационалните стандарти за узаконяване на хидрографи и картографи и ревю на софтуерни артикули.

На 5 май се организира гласоподаване за генерален-секретар и шеф на МХО. На поста генерален-секретар бе избран отново за още един три годишен мандат доктор Матиас Йонас, а за шеф за шест годишен интервал бе определен доктор Джон Ниберг от Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР