От 1 до 31 март е срокът за подаване на

...
От 1 до 31 март е срокът за подаване на
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за първа група в детските градини в Търговище

От 1 до 31 март е срокът за подаване на заявки за кандидатстване в първа възрастова група в детските градини за образователната 2022-2023 година

В детските градини в Търговище ще бъдат образувани 13 първи групи. По две ще бъдат тев детските градини № 2 „ Осми март “, № 8 „ Слънце “ и в № 11 „ Звънче “.

Класирането на децата ще се прави посредством използване на водещ и спомагателни критерии. За първи път водещ аршин ще е близостта на детската градина до непрекъснатия и/или сегашния адрес на детето. За задачата са избрани прилежащи региони към всяка от постройките на 10-те детски градини. Родителите ще могат да подават заявки за банкет на децата и в заведения, които са отвън прилежащия им регион. В тези случаи обаче те ще бъдат одобрявани, в случай че след класиране на всички от прилежащия регион, има останали свободни места.

С преференции при приема в първа група ще се употребяват децата, с непрекъснат и/или сегашен адрес в прилежащия регион от най-малко 2 години. Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама умряли родители, деца на работещи родители или студенти, деца с незнайни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина, и други.

Заявление за присъединяване в класирането може да се подава от родителите на място в определената детска градина или на електронната поща на съответното заведение.

Наредбата за изискванията и реда за банкет в детските градини, карта на прилежащите региони и мостри на всички нужни заявки могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Търговище:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР