От 1 до 30 ноември, при реализирането на трите тематични

...
От 1 до 30 ноември, при реализирането на трите тематични
Коментари Харесай

Ударно! Униформени изпотиха над 700 души от проверки в хода на акция Зима във Видинско

От 1 до 30 ноември, при реализирането на трите тематични акции на обичайна акция „ Зима “, на територията на района пътните служители на реда са провели 9 профилирани интервенции, оповестиха от МВР-Видин.
При контролната активност по пътищата в региона униформените ревизирали 741 пътни транспортни средства (от тях 639 леки коли, 63 товарни коли, 16 велосипедисти, 12 мотоциклетисти и др.).
Осем водачи били глобени за неизправности по осветителните системи и сигнализацията на ръководените от тях моторни транспортни средства, други осем – за неизправни чистачки, а двама – за износени гуми на караните от тях коли.
За открити нарушавания служителите на реда глобили деветима водачи на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила, трима пешеходци и един велосипедист.
Независимо от оповестените тематики на акциите, при установени други нарушавания на Закона на придвижването по пътищата, през ноември пътните служители на реда съставили 49 акта и 492 фиша, и спрели от придвижване четири ППС
По време на акция „ Зима “ чиновници на видинския бранш „ Пътна полиция “ са направили оглед на положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. За установени нередности и пропуски изготвили 19 наставления до притежателите на пътя. Към момента 6 от предписанията са изпълнени.
Активният надзор по пътищата в района ще продължи през целия сезон, припомнят от бранш „ Пътна полиция “ и молят към водачите на МПС да бъдат дисциплинирани и да не подценяват рисковете при шофиране в зимни условия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР