От 1 до 28 януари на територията на страната са

...
От 1 до 28 януари на територията на страната са
Коментари Харесай

Над 350 тежки катастрофи в първия месец на годината

От 1 до 28 януари на територията на страната са настъпили 360 тежки произшествия. При тях са починали 33 души и са ранени 440. В съпоставяне със същия интервал на предходната година Пътната полиция регистрира понижаване на броя на произшествията с 53, понижаване на починалите с един човек и понижаване на ранените със 78 индивида.

Данните показа Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " в Главна дирекция " Национална полиция " на брифинг, отдаден на положението на пътнотранспортния травматизъм в страната при започване на годината.

По данните на полицията от 360 произшествия, 353 са настъпили поради погрешно решение на пътя. В тези 353 катастрофи има нарушаване на лидера.

Най-голям е броят на починалите хора, които са аварирали сами с транспортното си средство - 11.

От 1 до 28 януари въз основа на позволените от водачите нарушавания може да се каже, че най-вероятната причина за злополуките би могла да се потърси в неправилните маневри, лишаване на преимущество и несъобразена скорост.

Най-голям брой тежки произшествия са настъпили на територията на две регионални дирекции - Столична дирекция на вътрешните работи и на ОДМВР-Пловдив - по 49 катастрофи. Броят на починалите през тези 28 дни е бил максимален на територията на ОДМВР-Пазарджик. Там са починали 4 души, а по трима индивида са починали на териториите на Столична дирекция на вътрешните работи, Варна, Бургас, ОДМВР-София и ОДМВР-Сливен.

По двама починали индивида има на териториите на ОДМВР Търговище и Монтана. По един човек е умрял на териториите на ОМДВР Стара Загора, Благоевград, Хасково, Русе, Велико Търново, Ловеч, Разград и Кюстендил.

Най-големият брой на ранените за 28-те дни е на територията на Столична дирекция на вътрешните работи - общо 65 индивида, а 64 са ранените на територията на ОДМВР-Пловдив.

Най-голям е броят на починалите в отвън обитаемоте места. " На територията на обитаемоте места настъпват повече тежки произшествия - съвсем два пъти повече, само че отвън обитаемоте места колите се движат с по-висока скорост и там травматизмът е по-голям.

" За съпоставяне за тези 28 дни - при 236 катастрофи в обитаеми места, има 124 в отвън обитаеми места ", установи Мария Ботева.

Общо 10 пешеходци са починали, а ранените са 121. До сегашния миг има едно починало дете и 49 са ранените. При възрастните хора над 65 години статистиката е: 9 починали и 77 ранени.

Най-голям е броят на произшествията от типа боричкане на пешеходец - 118, следвани от стълкновение сред пътни транспортни средства - 108 и самокатастрофиралите са 105 души. Загиналите общо и от трите типа катастрофи са 27 индивида и съставляват 82% от всички 33-ма починали през този интервал.

От полицията поучават възрастните хора да пресичат вярно на пешеходни пътеки и със светли облекла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР