От 1 до 28 февруари беше проведено онлайн проучване сред

...
От 1 до 28 февруари беше проведено онлайн проучване сред
Коментари Харесай

Зелена зона в Слатина няма да се въвежда засега

От 1 до 28 февруари беше извършено онлайн изследване измежду 4000 жителите на кварталите „ Гео Милев “ и „ Редута “ по отношение на въвеждането на Зелена зона в тях. Има разминаване в резултатите на двата квартала.

„ Получихме някъде към 4000 резултата, от които 63% бяха „ срещу “, 37% бяха „ за “, каза кметът на " Слатина " Георги Илиев.

„ Нашето предложение и решение въз основата на опита от другите места, на които са въведени зони, беше да предложим едно по-голямо пространство за въвеждане на зона по този начин, че с цел да бъде избегнат домино резултата “, добави той.

Хората, които имаха право да гласоподават и дават отговор на изискванията, са жителите, които имат непрекъснат или сегашен адрес в територията на допитването.

„ Хората не са срещу подреждането, което се получава, при въвеждането на една зона. Те са по-скоро срещу метода, по който се разпределят средствата от нея. Намират го за непрогледен. Също по този начин, че не се вижда осъществяване на правилото, концепцията изобщо за основаването на тези зони, т.е. построяването на паркинги, оправяне на тротоари… Всъщност това беше самата концепция, имахме предпочитание да покажем, че това е допустимо. Проведохме разгори с ЦГМ по тази тематика, те дадоха обещание, че 30% от приходите ще бъдат връщани назад като реинвестиция в региона “, изясни кметът.

Премахването на гаражните кафези на територията на град София също е развой, продължаващ от доста време.

До момента в региона са премахнали към 50 гаража, които заемат общинска земя, кметът споделя, че се следи предпочитание от страна на хората да оказват помощ за премахването и чака растеж на отстранените такива.

Към момента върви и план за удължение на линия на метрото до регион " Слатина " в това число, а в случай че има опция за буферни паркинги също може да е различен вид.

„ Колкото и буферни паркинги да се изградят, колкото и нови паркоместа да се обезпечат, количеството на колите в София се е удвоило последните 10 години. Проблемът няма по какъв начин да бъде решен с дребни вложения в тази посока, би трябвало да има доста по-генерални  решения “, уточни Георги Илиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР