„От 1 до 15 юли автобусните превозвачи ще могат да

...
„От 1 до 15 юли автобусните превозвачи ще могат да
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи могат да получат по 290 лв. на работник

„ От 1 до 15 юли автобусните превозвачи ще могат да аплайват за нов тип държавна поддръжка – за погашение на 290 лева отплата за опазване на работното място на всеки техен чиновник. Финансовата помощ ще може да се получава до шест месеца “, заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет.

Предвидените средства са 40 млн. лева и ще се обезпечават по процедура „ Краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията от COVID-19 “ на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. „ Ще подкрепим бранш „ Транспорт “, който е измежду най-пострадалите в рецесията, а заетите в него са общо 29 000. За останалите сектори ще се обмислят спомагателни ограничения “, добави министърът.

За новата форма на държавна помощ ще могат да аплайват единствено работодатели от икономическите действия: „ Пътнически градски и крайградски превоз “ и „ Друг пътнически сухопътен превоз, некласифициран другаде “. Ще се възползват фирмите, които са прекратили активността си или част от нея по време на и след изключителното състояние или са възстановили работа с ненапълно работно време за всички чиновници или за част от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР