От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на

...
От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за финансиране на спортните клубове в община Търговище

От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на заявки в Община Търговище за финансово подкрепяне на спортните клубове.

Както до момента, средствата ще се разпределят на база достижения през годината, по реда на общинска разпоредба.

Намеренията на кмета доктор Дарин Димитров и общинското управлението са сумата за стимулиране на клубовете да бъде непокътната, а при опция, и увеличена по отношение на 2021 година Тогава тя възлизаше на 77 000 лева Точният й размер за 2022 година ще бъде избран с гласуването на общинския бюджет.

Не се чака закъснение при превеждането на средствата към клубовете, което обичайно се случва в края на март или началото на април.

Припомняме, че 10 клуба имат контракти с локалната администрация за прилагане чартърен на общински спортни бази. Освен за активността си, тези клубове ще продължат да получават и финансиране за поддръжка на обектите и заплащането на консумативи.

Въпреки нарастването в цените на електрическата енергия и газа по отношение на същия интервал на предходната година, Общината ще продължи да поддържа спортните клубове. Средствата за всеки от тях ще продължат да се дефинират самостоятелно, на база разноските за поддръжка на съответната спортна база.

Образци на нужните заявки за кандидатстване и приложенията към тях могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Търговище:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР