От 1 до 11 ноември всички български шофьори ще могат

...
От 1 до 11 ноември всички български шофьори ще могат
Коментари Харесай

Тестваме безплатно автомобила в СБА преди зимата


От 1 до 11 ноември всички български водачи ще могат изцяло гратис да ревизират техническото положение, светлините и гумите на своите коли преди началото на зимния сезон.

Освен профилактични прегледи, водачите ще могат да получат съвещания за чистачки, зимни течности и други Те се заплащат единствено в случай че се постанова замяна на части.

Както всяка година, акцията стартира от 1 ноември, сряда, и продължава до края на месеца. В рамките на акцията униформени ще ревизират коли, водачи, пешеходци, каруци, велосипедисти, а също и за приемливост на пътя сред обособените участници в придвижването.

От началото на годината в страната са станали 5690 тежки произшествия с 534 починали и 7161 ранени хора. В съпоставяне със същия интервал на предходната година жертвите са с 54 по-малко.

И тази година самата акция „ Зима “ ще протече на три стадия. Първият стадий е от 1 до 10 ноември и в този интервал ще има засилени инспекции за велосипедисти и каруци. 6 ноември е разгласен за Ден без починали колоездачи на пътя. От 11 до 20 ноември акцията е ориентирана към пешеходците, като пътните служители на реда ще ревизират освен дали те съблюдават разпоредбите за придвижване, а също по този начин дали водачите са толерантни и се преценяват с преимуществото им на обозначените места. Периодът съответствува и с оповестения от ОНН Ден без жертви на пътя. В третия стадий от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще ревизират дали колите са подготвени за зимата.

Униформените ще наблюдават до какъв брой колите са готови за ръководство при зимни условия. Ще се ревизират редовността на фаровете, чистачките, устройствата за разчистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите. При нарушавания ще бъдат налагани наказания.

През зимния сезон към този момент е наложително да се кара с гуми, чийто рисунък на грайфера е еднакъв или по-голям от 4 мм.

От 1 ноември е оповестено влизането в режим на зимно поддържане на пътя.

Безплатното регулиране на техническото положение на автомобила става в пунктовете на Съюза на българските автомобилисти (СБА) в страната, както и в сервизите на Мото-Пфое. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР