От 1 декември влиза в сила новата наредба за опазване

...
От 1 декември влиза в сила новата наредба за опазване
Коментари Харесай

100 лева глоба за улични музиканти, ако нямат разрешително

От 1 декември влиза в действие новата разпоредба за запазване на публичния ред в София, която бе призната от Столичния общински съвет.

Част от новите правила плануват и правилник за уличните музиканти. Те към този момент ще могат да се изявяват единствено тук-там, посочени от районните кметове и след получено позволение. Ако нямат позволение свирещите на улицата с озвучителна уредба подлежат на санкция до 100 лева

Иначе наредбата не разрешава събирането на парични дарения тук-там за публично прилагане като улици, булеварди и площади в столицата. Изключения се позволяват единствено за акции на БЧК или юридически лица, които са регистрирани в социална изгода, само че след получaване на позволение. За нарушителите глобата е от 100 до 300 лева

Наредбата не разрешава и шумните домашни ремонтни действия в часовете от 22 до 8 и от 14 до 16 в работни и почивни дни. Такива ще се позволяват единствено с позволение на съседите.

Целта на новата разпоредба е да се реши казусът с шума в столицата. Затова се не разрешават и шумни строителни действия като разтрошаване на бетон, къртене, взривни работи в жилищни зони в часовете от 14 до 16 ч и от 22 до 8, в случай че няма позволение от районния кмет. Забраната няма да важи за общински строителни обекти като метрото да вземем за пример, което има непоколебим график. Глобата за нарушаване е от 100 до 200 лева за физически лица и 200-400 лева за компании.

На наказания подлежат и водачите, платили да им мият стъклата, до момента в който чакат на кръстовище. Глоба от 100 до 300 лева ще отнасят и миячите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР