От 1 декември в София се разширява синята зона за

...
От 1 декември в София се разширява синята зона за
Коментари Харесай

От 1 декември в София се разширява синята зона за паркиране

От 1 декември в София се уголемява синята зона за платено паркиране, заяви ръководителят на транспортната комисия към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера.

СОС ще прегледа Наредбата за организация на придвижването в София на идващото си съвещание на 28 октомври.

Промените обгръщат паркоместата в режим " длъжностен абонамент ", уголемение на синя и зелена зона за паркиране, въвеждане на правилник за товарно-разтоварителни действия в платените зони, както и възбрана за влизане на МПС в някои сектори в избрани времеви шпации.

По време на дебатите в комисии се направиха промени в подзоните за платено паркиране, разясни зам.-председателят на комисията по превоз Зафир Зарков.

Става дума за 11-а подзона сред булевардите " Васил Левски " и " Евлоги и Христо Георгиеви " и улиците " Граф Игнатиев " и " Гурко ". В първичния вид на текстовете бе записано паркоместата да преминат в независима синя подзона.

" Заради лимитираните благоприятни условия за паркиране на живущите 11-а подзона ще премине към по-големите трета и четвърта прилежащи подзони, и по този начин жителите ще имат по-широк периметър за паркиране в, изясни Зарков.

Премахва се безплатният режим на така наречен длъжностен абонамент и се лимитира използването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и други институции до пет паркоместа за даден административен адрес.

" В Наредбата е заложена алтернатива за продължен длъжностен абонамент за хотелите ", сподели Зарков.

Те ще могат да се възползват от уголемение на режима до 23 часа в делничните дни, а за събота и неделя - в часовия диапазон от 8:30 ч. до 19:30 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР