От 1 декември - т. е. само след два дни

...
От 1 декември - т. е. само след два дни
Коментари Харесай

От 1 декември - без най-старите коли в центъра на София

От 1 декември - т. е. единствено след два дни - в центъра на София няма да бъдат допускани коли от първа екологична група, най-сериозните замърсители.

В тази категория влизат леки и лекотоварни коли с бензинов мотор, регистрирани преди 1 януари 1996 година, и дизелови с регистрация преди 2002 година Има близо 100 000 сходни автомобила в Софийска област, само че едвам 20 000 се движат всеки ден, към 50 000 са интензивно на пътя.

" Гратисен интервал " обаче даде обещание през вчерашния ден кметът Васил Терзиев, без да излиза наяве за какъв брой време. Той призна, че не е имало задоволително добра разяснителна акция, дефекти в самата разпоредба и идни процедури за софтуера, който ще проучва номерата на колите в нарушаване.

В момента тя ще важи в така наречен дребен ринг  - между бул. " Васил Левски ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Ген. Скобелев ", ул. " Опълченска ", бул. " Сливница ". Глобите стартират от 50 лева, не важат за живущи с адресна регистрация там.

Зоната в бъдеще ще се уголемява, а и възбраната ще визира от ден на ден коли. През 2025 година ще влязат и очертанията сред бул. " Сливница ", бул. " Данаил Николаев ", бул. " Ситняково ", бул. " Яворов ", ул. " Атанас Дуков ", бул. " Хенрик Ибсен ", бул. " П.Ю.Тодоров ", бул. " Иван Гешов ", бул. ”Константин Величков ". След година, от 1 декември 2024 година, ще е неразрешено влизането и на втора екокатегория коли. А от 1 януари 2028 година - и тези в трета категория, регистрирани до 2007-2009 година за бензин и дизел надлежно.

София е измежду първите столици в Източна Европа с сходна мярка, само че в границите на Европейски Съюз тя към този момент навлиза като процедура. На някои места, като Париж, възбраната е за избрани дни, другаде, като Рим, Берлин, Франкфурт, визира най-много дизеловите мотори.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР