От 1 декември българите и румънците няма да имат нужда

...
От 1 декември българите и румънците няма да имат нужда
Коментари Харесай

Как ще се пътува до Канада след отпадането на визите

От 1 декември българите и румънците няма да имат потребност от визи, с цел да пътуват до Канада, напомни канадското посолство. Те ще би трябвало да си извадят електронно позволение за пътешестване (eTA), с цел да се качат на презокеанския си полет.

За него към този момент може да се кандидатства при избрани условия (притежание на канадска виза в последните 10 години или владеене на годна неимигрантска виза за Съединени американски щати.) Хората, които не извършват тези условия, ще би трябвало да чакат до 16:00 българско време на 1 декември, когато те ще отпаднат.

Разрешителното се дава единствено на пътуващи по въздух. След отпадането на визите на 1 декември, българите и румънците нямат да имат потребност от спомагателни документи, когато влизат в Канада по суша или по вода.

При полети, които изискват трансфер на канадско летище, българите и румънците също ще имат потребност от eТА. Изключение вършат тези, които към този момент имат годни канадски визи.

Хората, които към този момент имат визи, ще могат да ги употребяват до периода им на приключване.

Хората, които към този момент имат eTA, няма потребност да аплайват отначало.

Хората с канадско или двойно поданство нямат право да аплайват за eTA и се нуждаят от годен канадски паспорт.

Постоянните поданици на Канада имат потребност от карта или позволение за пътешестване, издавани на хора с непрекъснато жителство, и паспорт.

Какво е належащо

- 7 канадски долара;

- паспорт;

- кредитна или дебитна карта;

- имейл адрес.

Повечето разрешителни ще бъдат одобрявани за минути. По-дълго може да се чака, в случай че е належащо жителят да изпрати спомагателни документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР