От 1 декември 2022 г. до края на месец април

...
От 1 декември 2022 г. до края на месец април
Коментари Харесай

89 деца и ученици от област Кюстендил са записани в образователната система за 5 месеца

От 1 декември 2022 година до края на месец април 2023 година 89 деца и възпитаници са записани в просветителни институции, 9 обаче са наново отпаднали по-късно. Това бе регистрирано по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст през образователната 2022/2023 година. Докладът бе коментиран по време на съвещание на Областния координационен център, управляван от зам. регионалния шеф на Кюстендил Валентина Караганова.



„ В интервала от 1 декември 2022 година до 30 април 2023 година са осъществени от ръководителите на екипите, които са специалисти от РУО – Кюстендил, 78 обхода, при които са посетени 403 адреса. Открити на адресите са 192 деца и възпитаници, неоткрити – 211 “, регистрира началникът на РУО Мая Стойчева - Николова.

През отчетния интервал са отпаднали 43 възпитаници, като част от тях са отпътували в чужбина. Реинтегрирани в просветителната система са 14 деца/ученици.

Стойчева изясни още, че през отчетния интервал от екипите в просветителните институции са осъществени 499 физически визити на адрес. За 119 деца и възпитаници, за които има риск от отпадане от детска градина или от учебно заведение, посредством ИСРМ са генерирани писма до кметовете на общини за налагане на наказания по член 347 от Закона за предучилищното и учебното обучение.

„ Реализирани са взаимни действия с Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил по отношение на определяне на местопребиваването на 101 деца и възпитаници “, изясни още началникът на РУО. Като добра процедура Стойчева уточни работата на Община Дупница по план за обгръщане на деца и възпитаници в предгимназиален стадий, като се работи доста целеустремено и дейно – къща по къща.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР