От 1 август заплатите в Спешна помощ ще се повишат

...
От 1 август заплатите в Спешна помощ ще се повишат
Коментари Харесай

Заплатите в Спешна помощ ще се повишат с 22%

" От 1 август заплатите в Спешна помощ ще се покачат с 22%. За доктор с две специалности междинната заплата ще бъде към 3300 лева, а за експерт по здравни грижи - 2245 лева Шофьорите на коли за спешна помощ ще получават приблизително 1500 лева съществена заплата ". Това оповестиха от здравното ведомство, като прецизираха, че това е контрактувано в тристранния отраслов съвет в опазването на здравето.

" В края на втория месец на ръководство сме постигнали нарастване на заплатите в Спешна помощ в порядъка на 22%, което по никакъв начин не е малко, " съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков в отговор на протестиращите медици.

Синдикат " Защита " упорства за " по-справедливо систематизиране на парите за водачи на коли за спешна помощ, парамедици, фелдшери и сестри " и изиска оставката на министъра, в случай че това не се случи.

Здравният министър Христо Хинков изясни, че се е срещал с представители на Синдикат " Защита " 4-5 пъти и че постоянно е бил търпелив към техните настоявания. Искането за оставка разяснява по този начин: " От разискваните три разновидността, Тристранният отраслов съвет е приел този, предусещащ 22% нарастване за Спешната помощ, " разясни министърът.

Запитан за позицията си по въпроса за нарастването на заплатите на водачите на коли за спешна помощ с 600 лева, той уточни, че междинното нарастване на заплатите на водачите е с 258 лева

От 1 август се покачват и заплатите в районните здравни инспекции, където нарастването е с 20%.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР