От 1 август в магазините и в градския транспорт във

...
От 1 август в магазините и в градския транспорт във
Коментари Харесай

Варна връща маските в градския транспорт и магазините от 1 август

От 1 август в магазините и в градския превоз във Варна хората още веднъж би трябвало да бъдат с маски. Това гласи нова заповед на Регионалната здравна ревизия в крайморския град, оповестена на уеб страницата на институцията. Противоепидемичните ограничения, които са годни за цялата област, ще бъдат в действие до края на август.
Маски би трябвало да бъдат употребени във всички пространства, предопределени за публично прилагане - лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за обществени услуги, администрации, търговски обекти, гари. Изключения се позволяват единствено за личния състав и клиентите в заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и питейни заведения. Същото е годно и за фитнес залите.
Децата до 6-годишна възраст не са задължени да носят маски. В заповедта на РЗИ е посочено, че работодателите би трябвало да провеждат противоепидемични ограничения в пространствата във компаниите и да обезпечат физическа отдалеченост от минимум 1,5 метра сред хората.
В детските заведения би трябвало да бъде засилен филтърът на утринния пропусквателен режим и децата със признаци за COVID-19 или други заразни болести да не бъдат допускани в пространствата.
От РЗИ постановат ограничавания и върху свижданията в лечебните заведения и приютите в района. Близките могат да посещават единствено пациенти, които са признати за повече от 5 дни и то по преценка на лекуващия доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР